Afbeeldingen toevoegen aan je pagina of bericht

Je kunt foto’s, video’s en andere bestanden toevoegen aan je pagina of bericht via de button [Media toevoegen]. Deze vind je direct onder de titel van je pagina of bericht. Het volgende venster opent zich dan:

Je ziet bovenaan twee tabjes: [Uploaden] en [Mediabibliotheek]. Je kunt nu rechtstreeks een afbeelding uploaden van je computer. Zodra je dit gedaan hebt komt de afbeelding in de Mediabibliotheek. 
Dat is handig, want als je hetzelfde plaatje nog een keer nodig hebt hoef je hem niet nog eens een keer te uploaden. Je haalt het plaatje dan uit de bibliotheek. 

Na het uploaden zie je rechts meer details.

URL: alles op je website heeft een eigen url adres. Dus ook dit plaatje. Knip en plak het maar eens in je adresbalk. 

Titel: een foto van je fotocamera heeft vaak als naam DSC489725.jpg. Wijzig dit altijd! Deze titel wordt getoond bij mouseover. Zet deze titel ook bij [Alt-tekst]. 

Omschrijving: mag je invullen, hoeft niet

Alt titel: Deze titel wordt voorgelezen aan slechtzienden die een website bezoeken. Ook Google gebruikt de alttekst om te bepalen waar de afbeelding over gaat. 

Weergave Instellingen: hier kun je de afbeelding nog uitlijnen, de afbeelding een link meegeven of het formaat aanpassen.

Uitlijning: afbeelding links of rechts van de tekst plaatsen of centreren.

Link naar:

  • [Mediabestand]. Als je deze optie kiest wordt bij klik een groter exemplaar van de afbeelding weergegeven. 
  • [Bijlagepagina]: deze linkt naar een eigen pagina van het bestand.
  • [Aangepaste URL]: link naar een hier ingevuld webadres. Dat kan binnen jouw website zijn of daarbuiten. 
  • [Geen] : als bezoekers op het plaatje klikken gebeurt er niets.

Afmeting:  Je kunt hier uit verschillende vooraf ingestelde afmetingen voor je afbeelding kiezen, of gewoon de originele grootte gebruiken.

Je kunt de afmeting van een afbeelding overigens ook in de WordPress editor aanpassen. Als je op de afbeelding klikt verschijnen er 4 vierkantjes rondom de afbeelding. Met je muis kun je de afbeelding dan vergroten of verkleinen door een van de hoeken te slepen. 

Als je het plaatje hebt ingevoegd kun je er op klikken als je het weer wilt bewerken.  De uitlijning kun je meteen doen. Voor andere bewerkingen moet je even op het potloodje klikken.