Lijst belangrijke plugins

Er zijn inmiddels duizenden plugins beschikbaar die jouw WordPress website net die extra functionaliteit geven die je nog nodig had. Of het nou gaat om de ideale manier om al je foto’s te laten zien, het bouwen van een aantrekkelijke webshop, het beveiligen van je website of het optimaliseren van je SEO:  je vindt altijd wel een plugin die bij jou past. Maar welke plugins zijn nu echt handig en/of noodzakelijk? Ik zet ze voor je opeen rijtje:

AddToAny Laat bezoekers je berichten delen op populaire social media zoals Facebook, Twitter, Pinterest, Google, WhatsApp, LinkedIn.

AntiSPam Bee Zeg vaarwel tegen spam reacties op je WordPress blog of website. Antispam Bee blokkeert spam reacties en trackbacks effectief en zonder captchas. Het is gratis, zonder advertenties en voldoet aan de Europese normen voor persoonsgegevens.

Contact Form 7  Met Contact Form 7 kun je meerdere contactformulieren beheren.

Duplicator: hiermee kun je je website kopiëren, verhuizen of er een backup van maken. Wil jij je cursuswebsite verhuizen dan mag je ook mijn hulp inroepen 😉

Builders:

  • Elementor Dit is ook een hele fijne, uitgebreide builder. Ze hebben een gratis en betaalde versie.
  • Page Builder Site Origin siteOrigin is de meest populaire sitebuilder voor WordPress op dit moment. Elke pagina en elk bericht kun je zo de layout geven die je wilt.
  • DIVI builder . Deze builder hoort bij het DIVI thema, maar je kunt ‘m ook los als builder gebruiken op een ander thema (betaald)
  • Beaver builder

UpdraftPlus WordPress Backup Plugin De meeste hosting providers maken een backup van je website, maar ik maak zelf ook nog backups. Omdat ik dan zelf kan bepalen wanneer ik wat backup. En er dan altijd bij kan wanneer ik wil. UpdraftPlus is een goede backup plugin

WooCommerce  voor je webshop.
WooCommerce is dé plugin om een e-commerce website te starten vanuit WordPress. Ondertussen draait 30% van alle online winkels op WooCommerce. Deze plugin is eenvoudig te installeren en aan te passen naar je wensen. 

Wordfence Security is een erg goede en volledige beveiligingsplugin. WordPress is het meest populaire CMS. En daarmee een gewild doelwit voor hackers. Je moet je site daarom goed beveiligen. Deze plugin installeren dus!

WP Smush zorgt ervoor dat de afbeeldingen extra geoptimaliseerd worden in grootte. De laadtijd wordt hierdoor sneller. Bij het uploaden van foto’s worden deze dan in het vervolg automatisch verkleind.

Yoast SEO Wil je beter gevonden worden in de zoekmachines van Google dan is dit een must. Met meer dan 5 miljoen actieve installaties is Yoast SEO de bekendste en meest gebruikte SEO plugin, en bovendien ook nog eens van Nederlandse bodem.