Bericht aanmaken

Je kunt op twee plaatsen op je dashboard een nieuw bericht aanmaken: bovenaan bij  [+ Nieuw] of via je dashboard onder [Berichten]

nieuw bericht aanmaken in WordPress

Als je hier op klikt kun je een titel invullen en verdere inhoud, zoals tekst en afbeeldingen.

Dit zag er voor december 2018 ongeveer uit als  (Microsoft Office) Word.  De balk boven het veld waar je je bericht schrijft is dan ook bedoeld voor opmaak-instellingen zoals “vet”, “schuingedrukt”, de uitlijning van je tekst. Meer hierover vind je bij de pagina [Editor].

Een tussenkop kun je aanmaken door een deel van je tekst te selecteren en dan in veld waar “Paragraaf” staat bijvoorbeeld “Koptekst 2” te kiezen. (In MS Word zou dit “Heading 2” heten.)

Categorie aanvinken

Bij een bericht moet je rechts invullen tot welke categorie dit bericht behoort.  In het balkje aan de rechterkant vind je het menu waarin je kan bepalen in welke categorie(ën) je bericht valt. Je kunt je bericht in bepaalde categorieën indelen door ze simpelweg aan te vinken. Heb je maar één categorie dan vult het systeem dit vanzelf in. Heb je meerdere categorieën dan kiest het systeem voor de meeste gebruikte categorie. Je kunt dit altijd weer wijzigen. Heb je meerdere categorieën vink dan bij voorkeur maar 1 categorie aan.

Is er nog geen categorie die geschikt is voor het bericht dat je aan het schrijven bent? Dan is het mogelijk om in dit menu een nieuwe categorie aan te maken. Je hoeft hiervoor dus niet helemaal terug naar “Categorieën”.

Let op! Wanneer je geen categorie selecteert zal WordPress automatisch een categorie toewijzen. Dit is de standaard categorie. Wanneer je WordPress installeert heet die categorie standaard “uncategorized“.  Dat is natuurlijk nietszeggend. Verander deze categorie dan liever in “Algemeen”.

Staat de juiste categorie er niet bij, dan kun je ook meteen een nieuwe categorie aanmaken.

Wil jij gaan werken met categorieën Lees dan het artikel Werken met categorieën.