Uitgelichte afbeelding

De uitgelichte afbeelding wordt op diverse plaatsen en in diverse plugins van WordPress gebruikt. Waar precies is afhankelijk van het thema, maar bij veel thema’s wordt de uitgelichte afbeelding bijvoorbeeld gebruikt als thumbnail (een kleine afbeelding) bij ieder bericht op je blogpagina (overzicht van de laatste berichten). 

In sommige gevallen is de uitgelichte afbeelding ook in te stellen voor pagina’s, maar dat hangt van het gebruikte thema af. De afbeelding wordt gebruikt overzichten met WordPress-berichten en archieven. De weergave van blogberichten kan onder elkaar zijn of in masonry: 

standaard weergave blogberichten met featured image:

uitgelichte afbeelding in blogoverzicht

Masonry weergave van blogberichten:

 

Of uitgelichte afbeeldingen bij pagina’s worden weergegeven hangt van je thema af. Vaak vertoont Facebook de uitgelichte afbeelding als je de url van de pagina invoegt in een post, maar lang niet altijd.  

Uitgelichte afbeelding toevoegen

Om een uitgelichte afbeelding toe te voegen ga je in je dashboard naar de linkerkolom. Daar vind je een tabje [Uitgelichte afbeelding] . Als je hier op klikt kun je een afbeelding selecteren uit de bibliotheek of uploaden van je computer. 

Als er al een uitgelichte afbeelding is ingesteld en je wilt deze wijzigen druk je op “uitgelichte afbeelding verwijderen”. Vervolgens kun je een nieuwe uitgelichte afbeelding instellen.