Welk WordPress thema is dit?

Soms kom je wel eens een website tegen waarvan je denkt: He, is dit ook gemaakt in WordPress? Zo zou ik het ook wel willen. Of: dat is een goed idee, hoe is dat gemaakt? 

Is dit WordPress? Zo zou ik mijn site ook willen!

WordPress Thema en Plugin detector

Dan kun je natuurlijk in de broncode op zoek gaan naar het thema dat is gebruikt, maar het kan veel gemakkelijker. Er is een tool voor: http://www.wpthemedetector.com/

welk wordpress theme is dit

Vul de url van de site in waarvan je het thema wilt weten. Vervolgens krijg je te zien of het in WordPress gemaakt is en zo ja, met welk thema. Je krijgt ook de naam van de ontwikkelaar te zien, zodat je meteen weet waar je het thema eventueel kunt aanschaffen.

Maar dat is nog niet alles. Je krijgt ook een overzicht van de gebruikte plugins op deze website.

Handig? Ja, want dit kan je op ideeën brengen om eens een ander thema op je website te rpboeren of om een plugin te testen die je misschien nog niet kende. Wel altijd eerst een backup maken voordat je met een ander thema aan de slag gaat!

Top WordPress Themes

Op de pagina van http://www.wpthemedetector.com/ vind je onder het tabje [Top Themes] een top 25. Hier worden de thema’s vermeld die op dit moment het meest populair zijn. Als je nog op zoek bent naar een thema of theme is het zeker de moeite waard hier eens te kijken. Ze staan niet voor niets in de top 25.

Top WordPress Plugins

Als je hier toch bent kun je ook even kijken naar de Top Plugins. Dit zijn de meest populaire plugins, maar dit wil niet zeggen dat je deze dan ook maar klakkeloos moet installeren. Integendeel. Te veel plugins vertragen je website. Voor dit lijstje geldt dan ook: interessant, kijk wat je ermee kunt en of je het echt wel nodig hebt. : .

Top WordPress Theme Providers

Als laatste lijstje vind je een opsomming van de meest populaire aanbieders van thema’s. Volledigheidshalve vermeld ik het hier, maar ik doe hier zelf niet zo veel mee.

Meer te weten komen over WordPress?

Wil je alles weten over WordPress? Bekijk dan de WordPress handleiding waarmee je zelf in eenvoudige stappen een website bouwt. De handleiding wordt voortdurend uitgebreid en geactualiseerd.

Plaats een reactie